Deilige lussekatter

Hva er vel bedre en dette på denne dagen!

 

Ingredienser

  • Lussekatter

    150gTINE Ekte Smør
  • 5dlTineMelk Hel
  • 50ggjær
  • 1gsafran(evt. 1/2 ts gurkemeie) (jeg hadde ingen av delene så jeg triksa med litt konditor farge istede)
  • 150gsukker
  • ½tssalt
  • 2tskardemomme
  • 13dlhvetemel(ca.)
  • Pensling og pynt:

    1 sammenvispetegg
  • 1dlrosiner

Framgangsmåte :

Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken

Rør i sukker, salt, kardemomme, safran (evt. gurkemeie) og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.(jeg bruker å fylle oppvaskummen med varmt vann og sette bollen over på en rist)

-Sett stekeovnen på 250 °C. Ta fram stekeplater som du smører eller har på bakepapir.

Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 30 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser (se tips-feltet for forslag til ulike måter du kan forme dem).

Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplaten og la dem heve under plast på et lunt sted i minst 15 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen i ca 5 - 8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.

 

oppskriften er lånt fra Tine.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ietmammahjem

ietmammahjem

22, Trondheim

2 søte små prinser på 15 mnds mellomrom, interiørfrelst , forlovet med min utkårete !:)

Norske blogger Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits